Dreptul consumatorului – Contract de credit

Bucuresti | Romania
Dreptul consumatorului | Contract de credit

Descrierea cazului

Dreptul consumatorului. In cursului anului 2014 doua persoane fizice au actionat in judecata institutia bancara ale carei interese erau reprezentate de cabinetul nostru de avocatura.
TipBancar - Dreptul Consumatorului
Durata36 luni
AvocatRaluca Ilie

Dreptul consumatorului – Contract de credit

Solicitand anularea anumitor clauze din mai multe contracte de credit, ce fusesera incheiate pe parcursul mai multor ani de zile.

Au apreciat clientii ca la momentul incheierii acestor contracte nu le-au fost explicate clauzele comisionului de risc si cele privind modificarea dobanzii.

Procesul

1. Astfel ca prevalandu-se de dispozitiile Legii 193/2000, au solicitat anularea lor si obligarea bancii la restituirea unei sume de aproximativ 700.000 EUR, apreciata de acestia ca fiind nedatorata, cat timp a fost achitata in baza unor clauze ce contraveneau dispozitiilor legale.

2. In cadrul pledoariei noastre, am specificat instantei imposibilitatea aplicarii legii protectiei consumatorului, respectiv Legii nr 193/2000, cat timp scopul contractarii creditelor de catre reclamanti, chiar daca sunt persoane fizice, a fost unul economic, de a obtine un profit.

3. Argumentele noastre au fost retinute de Inalta Curte care a concluzionat ca persoana fizica ce a incheiat cu o banca mai multe contracte de credit in scopul refinantarii altor credite dobandite de la o alta banca si al obtinerii de imprumuturi in vederea dobandirii de imobile.

Decizia finala

pe care, apoi, le-a închiriat, nu poate fi inclusa in categoria consumatorilor protejati de Directiva nr. 93/13/CEE şi de Legea nr. 193/2000.

Decizia nr. 441 din 2 martie 2016 pronuntata in recurs de Sectia a II-a civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie 

Contacteaza-ne !

Scopul nostru este sa fim expertii in care sa ai incredere. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati.

+40 724 509 049

office@kehaiyan.ro L – V 09:00-17:30