Anulare proces verbal de distribuire sume

Bucuresti | Romania
Anulare proces verbal de distribuire sume

Descrierea cazului

Anulare proces verbal de distribuire sume. In procedura executarii silite, suma de bani realizata prin executare silita se elibereaza creditorului.
TipSocietar
Durata24 luni
AvocatMihai Kehaiyan

Pana la valoarea creantei sale, se achita cheltuielile de executare, iar suma ramasa disponibila se preda debitorului.

Anulare proces verbal de distribuire sume

In anul 2017, am reprezentat interesele unor clienti in vederea recuperarii sumei de aproximativ 500.000 EUR ce fusese distribuita in mod nelegal catre o institutie bancara ce activa in Romania.

Imobilul proprietatea clientilor nostri fusese adus cu titlu de garantie in vederea indeplinirii unei obligatii, prin semnareaunui contract de ipoteca.

Procesul

1. In cadrul contractului de ipoteca s-a prevazut in mod expres faptul ca obligatia garantilor se realizeaza in limita unei sume maxime de 1.000.000 EUR.

2. Intrucat imobilul garantat a fost vandut pentru suma de 1.500.000 EUR, dat fiind garantia maxima din contractul de ipoteca, ar fi trebuit ca bancii sa i se fi distribuit suma de 1.000.000 EUR, iar diferenta sa fi fost predata proprietarilor ( garantilor ).

3. Fiind de rea credinta, banca si-a majorat creanta anterior distribuirii sumei, specificand executorului judecatoresc ca are de recuperat in realitate o suma de 1.500.000 EUR, intrucat a adaugat dobanzi si penalitati de intarziere la suma datorata de garanti.

Decizia finala

In urma contestatiei la executare formulata de avocatii nostri prin Decizia civila 297R/08.10.2018 pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti s-a stabilit ca intrucat executarea fusese inceputa in baza unui contract de ipoteca ce prevedea o valoare maxima, garantii ipotecari nu puteau fi executati peste o creanta ce depasea valoarea asumata de acestia in contractul de ipoteca.

In consecinta, instanta a dispus anularea procesului verbal de distribuire sume, pentru acele sume care depasesc valoarea creantei bancii.

Contacteaza-ne !

Scopul nostru este sa fim expertii in care sa ai incredere. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati.

+40 724 509 049

office@kehaiyan.ro L – V 09:00-17:30