Anulare certificat de urbanism

Bucuresti | Romania
Anulare certificat de urbanism

Descrierea cazului

Anulare certificat de urbanism. Prin cererea adresata unei autoritati locale, clientul nostru un dezvoltator imobiliar a solicitat Primarului, emiterea unui certificat de urbanism cu autorizare directa in privinta unei investitii ce urma a fi realizata pe terenul proprietate personala.
TipImobiliar
Durata19 luni
AvocatMihai Kehaiyan

Pe langa faptul ca fusese emis cu o intarziere mai mare de 15 zile, cat prevad dispozitiile legale, certificatul de urbanism emis de autoritatea locala, impunea totodata clientului nostru, o conditionare, respectiv realizarea in prealabil a unui Plan Urbanistic de Detaliu ( PUD).

Anulare certificat de urbanism

Prin actiunea formulata, am solicitat instantei anularea in parte a certificatului de urbanism, respectiv in ceea ce priveste conditionarea ”cu PUD” intrucat aceeasi autoritate anterior.

Fostului proprietar al terenului, ii eliberase un certificat de urbanism cu autorizare directa, fara a fi fost conditionat de intocmirea PUD-ului.

Procesul

1. Tribunalul Bucuresti prin sentinta civila nr 4845/12.07.2018 a preluat in intregime apararile noastre, retinand conform art 30 din Legea 350/2001.

2. Pentru aceeași parcela de teren se pot elibera mai multe certificate de urbanism, dar conținutul acestora, bazat pe documentațiile de amenajare a teritoriului si de urbanism, trebuie sa fie aceleasi pentru toti solicitantii.

Decizia finala

Hotararea a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti care prin Decizia 336/21.06.2019 a considerat ca argumente autoritatii locale de genul ”suprafata mare a terenului ” sau ” forma neregulata a terenului ” ori ”impactutul asupra retelelor edilitare” reprezinta aspecte de ordin general, ce nu pot fi retinute in vederea conditionarii cu PUD. Mai mult decat atat, in cadrul aceleasi hotarari, instanta de apel a considerat ca nu pot fi conditionate cu PUD lucrarile de constructie, cat timp autoritatea nu a demonstrat ca de la data emiterii primului certificate de urbanism ( fara PUD ) si pana in prezent nu au intervenit modificari asupra caracteristicilor terenului.

Contacteaza-ne !

Scopul nostru este sa fim expertii in care sa ai incredere. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati.

+40 724 509 049

office@kehaiyan.ro L – V 09:00-17:30